Október 3-án végre a fogyasztók számára is elérhetővé várt a HTC eddigi legmodernebb, legizmosabb VR headsete, a VIVE COSMOS. A játékszer bevezető ára 699 USD, de további bővítésekre is lehet számítani, amik valószínűleg tovább dobnak az összegen.

Az új szemüveg első sorban azzal lép túl elődein, hogy minden eddiginél nagyobb felbontásban tárja a tartalmakat a felhasználók szeme elé. A VIVE COSMOS szemenként 1,440*1,700-as, azaz összesen 2,880*1,700-as felbontással operál, mindezt 90Hz-es képfrissítéssel. A HTC elmondása szerint az új lencsékkel 40%-al tisztább képet kapunk, mint az alapverziós VIVE esetében.

A korábbi kiszereléshez képest azonban vitán felül a legnagyobb újítás, hogy a headset levehető előlapja alá többféle modult is vásárolhatunk, amik segítenek felturbózni a játékélményt. Az első ilyen az External Tracking Mod lesz, valamikor jövő év elején. Amennyiben ez a birtokunkban van, a VIVE COSMOS már nem használ külső lighthouse szenzorokat az érzékeléshez, ami kevésbé macerássá, sokkal kényelmesebbé teszi a használatát. A modul hat speciális belső kamerát használ a követéshez.

Bár a hardvert alapvetően vezeték nélkülire tervezték, egyelőre nem használható vezeték nélkül. A külön beszerezhető, 300 USD-s VIVE Wireless Adapter mellé még be kell ruháznunk egy 50 USD-t kóstáló wireless funkciót támogató pakkra, mely egy 21 wattos power bank-al érkezik majd. Ezt állítólag még ebben a hónapban piacra dobja a HTC.

Hogy a későbbiekben milyen kiegészítőkkel bővül majd a VIVE COSMOS, azt egyelőre még nem tudni, de a cég arra törekszik, hogy egy szabadon bővíthető, és testreszabható VR headsettel legyenek gazdagabbak a játékosok.

 

Galéria

site by stromi
We use cookies to ensure you get the best experience. By using our site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms and Conditions.
Got it!