Ezzel a cikkel azoknak szeretnénk segíteni, akik még nem ismerik eléggé a virtuális valóságot mint szórakozási formát. Sokak számára a VR egyet jelent a mobiltelefonnal működő "cardbox" jellegű olcsó megoldásokkal. Mivel ezekkel nagyon sokan találkoztak, és egyáltalán nem  nyújtott maradandó élményt így kétkedve nézik és sokszor nem értik miért olyan népszerű a VR játék egyre szélesebb körben. Igyekszünk elmagyarázni a cikkben azokat a különbségeket amik miatt a VR Evolution-t oly sokan megkedvelték már és igyekszünk kedvet csinálni Nektek is.

A Virtuális Valóság története régebbre nyúlik vissza mint hinnénk. Az alapja a sztereoszkópia egészen 1832-ig nyúlik vissza, amikor Charles Wheatstone kitalálta a sztereoszkópikus nézőszemüveget. A sztereoszkópia olyan képalkotási módszereket foglal egybe, mely segítségével egy képben a térlátás illúziója kelthető.

1970-1990-ig a VR-t az egészségügyben és a gyártásban kezdték el használni például autók tervezési szakaszában, a segítségével sokkal jobban átérezhetővé vált a design és lássuk be nem kis ugrást jelentett hogy a kezdeti tervezéskor nem legyártani kellett az autókarosszériákat hanem csak megjeleníteni.

1986-89 között valósult meg Tom Furness vezetésével az amerikai légierő Super Cockpit programja. A program lényege a vadászrepülőgépek lehető legtökéletesebb szimulációja volt. A készülék egy pilótafülke utánzata volt, a háromdimenziós teret a kor legmodernebb számítógépei generálták, s monitor helyett a mai VR sisakhoz nagyon hasonló eszközt használtak. Igaz ezek a sisakok még ormótlanok voltak és teljesen alkalmatlanok a szórakoztatásra. A pilóták gyakorolhatták a repülést és a harcot anélkül, hogy felszálltak volna.

A próbálkozások ellenére a technológia nem vált elterjedté. A 2015-ös évben jelentette be a HTC hogy újra nekifut és bejelentette a VIVE rendszert mely külső állomások által lefedett téren belül mozgáskövetéssel és bizonyos területen szabad mozgással, és kézi kintrollerekkel gyakorlatilag kiforrottá tette a technológiát a mai kor közönségének igényeihez.

Hatalmas előrelépés volt hogy a 3D-s térben immáron szabad mozgásra és a virtuális tárgyakkal való interakcióra is lehetőség nyílt. Megfoghattunk felemelhettünk tárgyakat használhattuk azokat, amit a kontrollerek még vibrációval is megerősítettek így még valóságosabb hatást keltve.

Ezt követően berobbantak a mobiltelefonos megoldások is. Egy egyszerű tok ami a szem elé hozta a mobiltelefonok képernyőjét és a virtuális valóság egy elég kezdetleges formáját könnyen olcsón fogyaszthatóvá tették. Sajnos azok a többletlehetőségek mint a szabad mozgás és a tárgyakkal való interakció ebben a formában kimaradnak és a grafikai minősége is messze elmarad a dedikált headsetektől ezért tömegek csalódtak a Virtuális valóságban. Ez azonban ne szegje kedvetek és adjatok esélyt magatoknak hogy a Virtuális valóságot újra kipróbáljátok.

A VR Evoban teljes VR élményt kínálunk megfizethető áron. Egyéni és csoportos játékok sokasága áll rendelkezésre ami csak arra vár hogy te is kipróbáld.

Legyél íjász és védd meg a várat az orkoktól a barátaiddal, légy vadnyugati pisztolyhős, vagy posztapokaliptikus pisztolyhős nálunk mindent megtalálsz.

Akár 6 fős multiplayer csapatjátékokat is játszthattok ami kíváló elfoglaltság szülinapokon és baráti bulikon.

Néhány visszajelzés a vendégeink értékeléseiből:

“Fantasztikus élmény ,mindegyik játék. Gyerekeknek felnőtteknek egyaránt ajánlom.
A személyzet kedves és segítőkész.
Még biztosan visszajövünk!”

“A személyzet nagyon segítőkész volt! Annak ellenére, hogy egy kicsit megbonyolítottuk az életüket az egyedi kéréseinkkel, ők teljesen jól fogadták, és mindenben segítettek. Úgyhogy csak ajánlani tudom őket. És leközelebb is, ha VR-ozni szeretnék, akkor ide fogok visszajönni :)”

“Nagyon szuper hely, ahol tényleg le lehet vezetni a feszültséget és nagyon sok fajta játékot kipróbálni. Az ott dolgozók nagyon segítőkészek és több praktikus tanácsot is adnak a játékokról előtte és közben is. 🙂

“Csak ajánlani tudom, mert szerintem aki szereti ezeket a virtuális valóság játékokat annak szinte ez egy kötelező program, hosszú távon is. :)”

“Nem fogsz csalódni! Négyen mentünk Half Night csomagra. Gábor, a játékvezető maximálisan figyelt ránk, hogy a lehető legjobban érezzük magunkat. Korrekt ár, korrekt személyzet, fantasztikus élmény.”

“Tök jó hely. Minőségi szórakozás 3 szinten (szó szerint) annak aki kedveli a számítógépes játékokat és szereti a VR-t. Mi most próbáltuk először, de szerintem vissza fogunk még járni. Nagyon kedvesek és közvetlenek az ott dolgozók is! :)”

site by stromi
We use cookies to ensure you get the best experience. By using our site, you agree to our updated Privacy Policy and our Terms and Conditions.
Got it!